tiistai 3. helmikuuta 2009

taustaa

mitä saadaan kun yhdistetään yt-neuvottelut, sekä haave työskennellä ulkomailla? Minun tapauksessani tuloksena on musteesta märkä työsopimus Berliiniin, jonne en ole ikinä haaveillut muuttavani. Lomamatkoja suunnitellessani Saksa on aina edustanut tyhjiötä Euroopan kartalla. En ole ajatellut tämän maan tarjoavat mitään niin mielenkiintoista että se olisi ollut vierailun arvoinen kohde. Ennakkoluuloista ja täydellisen puuttuvasta kielitaidosta huolimatta päätin ottaa tarjouksen vastaan ja nautinkin sen hedelmistä nyt kolmatta päivää väliaikasessa asunnossa Berliinin keskustan tuntumassa. Tietoinen valintani on pitää yllä pienimuotoista pessimismiä, jonka varjolla toivon kohtaavani mahdollisimman monta positiivista asiaa tästä lihaa ja olutta rakastavasta maasta. Kuriositeettina mainittakoon että olen itsekin panimotuotteiden ja tirisevän eläinjalosteen vankkumaton ystävä. Ehkä meillä on sittenkin mahdollisuus ymmärtää toisiamme.

Sikäli kun olen jo päivien ajan asunut ulkomailla ja edustanut globaalin maailmanjärjestyksen uljasta etujoukkoa, oletan että kotiin jäänyttä harvalukuista lukijajoukkoa kiinnostaa suunnattomasti miten tällainen megaluokan elämänmuutoskäytännössä toteutetaan. Tässäpä vapaasti muotoiltu lista asioista mitä on tähän mennessä tapahtunut:

- YT-neuvottelut ja irtisanomisen uhka
- Pitkäaikainen haave käydä muutaman vuoden ajan ulkomailla töissä
- Avoinna ollut, kiinnostava työtehtävä
- Paikan hakeminen ja alustavat puhelinhaastattelut
- Päivän kestävät haastattelut täällä Berliinissä
- Työtarjouksen saaminen ja sen sisällöstä neuvotteleminen
- Hiotun työtarjouksen hyväksyminen ja työsopimuksen allekirjoittaminen
- Muuttofirmoihin soittelu tarjouspyyntöjen perään (firma maksaa muutot)
- Ouluun jäävän asunnon irtisanominen, leasing-autosta luopuminen, vakuutusten yms. irtisanominen ja/tai muuttaminen
- Väliaikaisen asunnon etsiminen Berliinistä (firma maksaa 2kk)
- Useiden läksiäisten viettäminen (maksoin itse juomani) ja paniikinomainen pakkailu lentoa edeltävänä iltana
- Väliaikaiseen asuntoon saapuminen sunnuntai-iltana, sekä välittömästi tämän jälkeen peilikuvan kanssa käyty väittely aiheesta helvetin hyvät ideat ja niiden toteututtamiskelpoisuus

Kaikkeen tähän on kulunut hiukan yli puolitoista kuukautta, jota voi pitää joltisenkin lyhenä aikana tehdä päätös ja järjestää käytännön asiat ulkomaille muuttamisen suhteen. Koko totuus tosin muodostuu vasta siitä, kun olen saanut itseni rekisteröityä asukkaaksi, saanut sosiaaliturvatunnuksen, verokortin, pankkitilit, pysyvän asunnon, kielitaidon... Niin, sekä
U&N:n tänne myös. Paljon on vielä tehtävää ennen kuin pääsee tuskailemaan edes arkirutiinien kanssa.

Pyhä tarkoitukseni on kirjoittaa tähän blogiin huomioita, havaintoja ja muita mainittavia asioita joiden arvioin lukijoita kiinnostavan.

3 kommenttia:

  1. Elähän ny. Ainakin kolme lonkkua tarjosin lauantaina. Kai nekin yhet läksiäiset oli :D

    VastaaPoista
  2. Ei muuta ku tsemppiä! Mehän tullaan kaikki sua sinne kuitenkin kattomaan! :P

    VastaaPoista