keskiviikko 6. toukokuuta 2009

Arkipäivän logistiikkaa 2.

Asunnossamme ei näy televisio. Lumisadelähetykset ovat jatkuneet koko sen ajan mitä olemme tässä asuneet. Kollegoiden konsultoinnin perusteella minulle selvisi, että olen velvoitettu maksamaan yritykselle A kertaluontoisen korvauksen kaapelin kytkemisestä, sekä jatkuvan kuukausimaksun peruskanavien katsomisesta. Yritys B sen sijaan haluaa veloittaa minulta kuukausittaisen osansa televisiolupamaksun muodossa. Rehti kansalainen kärsii siis 50e kertaluontoisina kuluina, sekä 70e/kk erilaisina ukotusmaksuina nähdäkseen dubattuja Simpsoneita. Hullun hommaa.

Ennen kuin olin tietoinen yllämainitusta rahanmenosta, ajattelin ratkaista ongelman ostamalla halvan digiboksin. Maanalaajuisen kodinelektroniikkajätin valikoimista löysin 29.90e maksaneen karvalakkivermeen, jonka uskoin ratkaisevan ongelmani. Kuten myöhemmin opin, ongelma olikin monitahoisempi, eikä ratkennut halvan digiboksin hankkimisella.

Paikallista kuluttajansuojalakia kiitellen vein boksin takaisin liikkeeseen tietäen, että saisin rahani takaisin kokonaisuudessaan. Laitteen palautus onnistuikin seuraavaksi kuvatun prosessin mukaisesti:

1. Etsi infotiski, jossa englantia taitamaton info-frau täyttää lomakkeen nro 1, johon kirjataan tietoja mm. ostopäivämäärästä, palautuksen syystä, sekä laitteen toimivuudesta.
2. Ota dibiboksi ja täytetty lomake nro 1, sekä hakeudu ostastolle jossa digibokseja myydään. Etsi vapaa myyjä ja ojenna hänelle sekä lappu, että Digiboksi. Varaudu mm. kysymyksiin palautuksen syistä sekä neuvoihin ostaa pöytäantenni näkyvyyden takaamiseksi. Älä unohda lomaketta nro 2, jonka myyjä täyttää! Mikäli prosessi etenee oikein, sinulla ei ole enää dibiboksia mukana tämän vaiheen jälkeen.
3. Varmista että sinulla on lomakkeet 1&2, sekä alkuperäinen kuitti. Varmista myös että sinulla ei ole enää digiboksia mukanasi. Siirry vapaalle kassalle ja esitä keräämäsi materiaali kassa-fraulle. Allekirjoita lomake nro 1 ja vastaanota hyvitys.
4. Poistu kaupasta puoli tuntia myöhemmin ilman digiboksia 29.90e taskussasi.

Alussa mainittujen kulunkien, sekä postin kautta lähettävien, älyvapaiden monivalintatelevisioliittymätilauslomakkeiden takia huushollissamme valitsee televisioviihteen osalta vieläkin oulunsalomaisen spartalainen linja. Television virkaa toimittava musta muovikuutio on täydellisen turha kapistus taloudessamme tällä hetkellä, enkä usko tilanteen juuri muuttuvan lähitulevaisuudessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti