tiistai 13. lokakuuta 2009

Päivä 253

Berliiniä on takana 253 päivää, jäljellä olevia päivien määrää en taida vielä tietää. Arkisesta aherruksesta huolimatta täällä törmää edelleen asioihin ja ilmiöihin, joita ei yksinkertaisesti voi tapahtua muualla kuin Berliinissä. Esimerkkinä käy vaikkapa Another Country -kirjakauppa.

Heidän liikeideansa perustuu siihen, että he kauppaavat käytettyjä kirjoja, jotka voi halutessaan palauttaa ja saada rahansa takaisin. Kirjojen kaupustelun lisäksi he tarjoilevat perjantai-iltaisin myös buffet-illallista, jonka kokkaa kuusissakymmenissä huiteleva naiseksi pukeutunut mies. Syömisen tai loputtomien kirjahyllyjen selailun lomassa voi nautiskella vaikkapa olutta, jota löytyy useista itsepalvelujääkaapeista ympäri kauppaa. Itsestään selvää on myös se, että kirjakauppa muuntuu tarvittaessa myös elokuvateatteriksi tai vaikkapa keikkapaikaksi. Jos et usko niin käy katsomassa.

Merkillisten kauppojen lisäksi myös muut asiat jaksavat vielä yllättää. Taannoin kävimme tupaantuliaisissa, jotka järjestettiin erään tuttavamme _entisen_ kimppa-asunnon naapurissa. Suomalaisesta dippailu- ja taustamusiikkituparikulttuurista poiketen paikalliset tupaantuliaiset käsittivät satakunta vierasta tiskijukkineen täysin tyhjässä n. 60-neliöisessä asunnossa. Suomessa vastaavasta älämölöstä saisi häädön vähintäänkin koko läänin alueelle.

Jos ei muuta niin onpa kiikkustuoliin taas muisteltavaa että joskus se kävin minäkin oikein Euroopassa asti! Loppuun asiaan mitenkään liittymättömät kuvat muistikortin b-puolelta.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti